peace =P

Saturday, April 25, 2009

ape kes la dieorg nie??




2:15 AM

bismillah...

baru je abis praktis jadi hafiz hamidun version wanita...
best gak praktis tanpe penonton..mcm terel..kang besok, ketaq kepale lutut..
besa la tuu...

besok da bertolak ke sibu...nmpak nyer adik2 semua da steady nak wat forum malam besok..huihhh...excited gak ler sebab sebelum nie selalu jadi fasi jer..
tp malam besok jadi orang yang nak smpaikan ilmu...
insya-Allah dipermudahkan....

so, ade hati la nak tambah2 perisa skit..mane tau lagi sedap dr latihan ker...hehe...tp la kan, dalam nak tambah la perase sikit dalam ucapan-ucapan ku besok la kan, terlihat la plak aq di suatu muka web nie...bukan terlihat pun...ade orang bagi url, tinggal nak tekan right click and open with new tab je la....

lepas jer tengok web tu, ade satu perasaan yang buat aq susah tido la...ntah la..
aq rase la kan, ramai jer manusia kat dunia nie suke salah faham dengan orang lain..bukan orang je la kot, mungkin salah faham dengan kumpulan lain, salah faham dengan statement orang lain dan mungkin juga salah faham dengan fahaman orang lain...

semua salah faham tu jadi bile kite x cube untuk kenal dan berkenalan sesame sendiri...bukan Allah da cakap ke yang setiap mukmin itu bersudara..so, klu da tau bersaudara..berkenal-kenalan la...so, nanti xde la salah faham...nie x..kenal pun belum, pastu bace lah skit2 buku yang orang tu dok tulis...pastu cakap orang tu xbetul la...ape la...itu la...ini la...

kadang2 tensen gak dengan orang mcm tu...ape kes la dieorg nie??
tensen gak lar...kite kadang2 nak perjuangkan agama suci islam..tp ada setengah orang salah faham dan terus jer menghalang...kenal dulu pak cik, makcik, bang, kak, nekk, atukk, dan adikkk....baru la bley nak cakap...jgn dengar cakap orang...nanti susah nak jawab kat akhirat sebab kite dengar je punnn dan cerita kat orang lain...lain la klu kite sendiri tau sebab da kenal...

tapi xpe la...memang mehnah orang berjuang mcm nie...berjuang menempah susah, menanggung derita merungkai fitnah..(dlm lagu berjuang tu)=)
betul la mak aq ade cakap...xkenal maka x tau..da klu x tau mcm mane nak cinta...

tapi2 ape2 pun, stress aq kene tolak ke tepi jap...
besok aq kene prepared nak cipta rijal-rijal baru sibu untuk berjuang fi sabilillah..

fuhh...besar tanggungjwab mak usrah bagi aq nie..seram sejuk gak badan...tp xper...relax suda..bak kate kak mas...dengan mengingati Allah, hati akan menjadi tenang....

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)