peace =P

Thursday, April 23, 2009

hari nie xsame dengan semalam...



bismillah....

ehm...23 april 2009 da hari nie...menunjukan bahawa x lame lagi aq meninggalkan bumi sarawak yang mengajar aq banyak erti ape tujuan penciptaan manusia...aq tau, setiap pertemuan pasti akan ada istilah perpisahan..kerna tanpa pertemuan, mane mungkin kita kan berpisah...

tapi ape yang pasti perpisahan dengan rakan-rakan sekampus da buat aq menitiskan air mata...dan xmampu aq membayangkan bagaimana seandainya berpisah rakan se halaqah...hope aq bersedia dengan semua tu..al maklum la, ape yang kami nuat selama nie buakan untuk kami dan bukan juga kerana kami bersam tapi kerana inilah amanah Rasulullah saw pada kami....

ape yang pasti..hari nie tak kan pernah same dengan semalam...
gaza hari nie xkan same dengan semalam...
palestine hari nie xkan pernah same dengan semalam...
so, aq berdoa moga islam akan terus mencatat sejarah...
setakat yahudi bodoh yang takut batu tu...Allah boleh hancurkan dengan senang...
tapi yang perlu kita saudara seislam buat adalah berusaha untuk melawan kebatilan...

aq tau aq pasti akan merindui saat-saat hari nie..sebab besok da x same dengan hari nie....

aq rindu semua rakan-rakan...
buat:
kosmate diploma pengurusan perladangan makanan, upm
"semoga hari ini menjadikan kite mencipta satu sejarah di masa hadapan..biar semua tahu wujudnya kita di muka bumi ini..."
"semoga korang semua berjaya dengan cemerlang..dan mane tau klu boleh membantu saudara2 islam kita atau gerakan dakwah di malaysia satu hari nanti, insya-Allah...(pahala besar tau..)"

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)