peace =P

Friday, April 24, 2009

fresh graduate from Universiti Pendakwah Malaysia (UPM)



assalamualaikum....

akhirnya berakhir juga diploma aq dengan penuh rase sayu dan gembira..
sayu kerna aq bakal meninggalkan upm dan yang paling sedih adalah terpaksa meninggalkan bintulu dan sarawak yang sangat aq sayang....

18 april 2009, tarikh keramat bagi semua pelajar Diploma Pengurusan Perladangan Makanan kampus bintulu dan kemudian bergelar fresh gradute diploma...



ade yang nak sambung, dan ada yang merancang nak berbait..dan x kurang juga yang nak bekerja untuk membantu keluarga...
walau ape pun keputusan mereka, pasti takdir adalah yang terbaik bagi mereka...sudah menjadi lumrah sedih kerna berpisah, namun itu pasti terjadi setelah kite telah memulakan pertemuan...

mungkin, kita lupa bahawa suatu hari nanti kita juga akan berpisah dengan dunia, dan ketika itu berbahagia lah mereka yang telah melaksanakan tanggungjawab sebagai khalifah dan bersedihlah mereka yang sebaliknya...

perpisahan kos nie, buat aq terfikir semua tu...

ape-ape pun...dengan tertakdirnya aq melangkah kaki ke kampus bintulu nie da cukup untuk aq bersyukur kerna aq bertemu cinta sejati iaitu cinta ilahi di sini...dan sini juga lah aq berkenalan dengan dakwah dan tarbiyyah...bukan itu sahaja..di dini juga aq bertemu mehnah2 yang mungkin orang lain x rase...tapi semua tu seronok...
kesedihan manjadikan aq lebih pasrah dan redha...aq bersyukur pada-MU ya Allah...
terima kasih atas ketentuan yang sangat cantik ini....

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)