peace =P

Sunday, March 8, 2009

mereka tak TAHU




dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha pengasih...

7.33 pagi..
- selesai mabit hari nie...nampaknye tazkirah pagi nie masih panas isu palestine yang baru je semalam kiteorg sharing dengan Dr.zainur rashid...

semalam jugak aq diberitahu bahawa terdapat pihak yang mengatakan kami pelik..kalau dieorg peli, aq sebenarnye lagi pelik dengan dierog...tak kurang hebatnya dengan golongan yang cuba melumpuhkan gerakan dakwah kami...aq heran dengan sikap umat islam yang mempunyai perasaan ahasad dengki dan lansung tiada sifat untuk berhusnol zhon dengan orang lain...

kami pelik??aq heran...tapi itu lah yang dikatakan pihak atasan...apa yang mampu aq katekan lagi...kami hanyalah mahasiswa yang mengikut undang-undang..kami bukan parti politik, kami jugak bukan badan NGO..tapi kami hanyalah segelintir rijal yang ingin menyelamatkan umat yang sedang lena tidur dibuai mimpi duniawi...apa salah kami??
tapi itulah hakikatnya..mereka tak faham...ade satu cerita drpd dr.zain..die cakap pertama kali die sampaikan mengenai palestine pada ustaz-ustaz die bahagian tentera, hanya 5 peratus drpd ustaz-ustaz tu yang tau mengenai palestine...dan tak kurang hebatnya ustaz-ustaz yang mempertikaikan mengapa kita sibuk-sibuk dengan isu palestine nie...

aq heran...apa beza kita antara manusia..mengapa perlu ade sifat dendam dan iri hati malah ada sikap ingin melihat orang lain jatuh biar pun sesama islam..kita sepatutnya membantu...

aq heran...tak kurang hebatnya pula dengan cerita-cerita kisah benar yang aq dengar mengenai cinta...ada yang merasakan alangkah indahnya perjuangan di jalan Allah ini jika kita dapat berjumpa pasangan yang kononya fikrah nya islam...apa yang mereka fikirkan nie..perjuangan akan indah dengan maksiat??salah aq kah??

yaaa..memang salah aq..aq yag tak bersungguh untuk menyampaikan risalah Rasulullah saw nie...ya, Allah..ampunilah hamba-Mu ini...kerana dia malas melaksanakan tanggungjawabnya...dan semoga hidayah-MU merangkumi semua umat di dunia ini...dan Kau berilah petunjuk..sesungguhnya..MEREKA TIDAK TAHU...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)