peace =P

Sunday, March 22, 2009

bosan dengan manusia dengki...




06:29 AM

pagi nie aq bangun dengan satu jeritan suara one of my best frenz...terperanjat maunya..tapi mungkin klu die tak buat macam tu lagi lambat kot aq bangun...habis jer solat subuh jemaah terus jer bace al maksurat..tibe2 terfikir..kat malaysia waktu nie baru je masuk waktu subuh...ehm...seronok bile duk over sea nie walaupun still called malaysia lagi..hehe

abis jer baca almaksurat, then bermula kesah hidup ku...my frenz cakap that one of my sister da decide tak mahu join kiteorang untuk wat dakwah dengan fikrah kiteorang..one of the alasan is kiter tak berorganisasi...aq wonder sape lar yang bgtau die mcm tu...ape yang pasti mesti orang yang bagitau die macam tu is orang yang tak faham siape kiteorang then dengki...bosan !!!!

aq bosan dengan manusia yang dengki...
mase halaqah semalam pun, my frenz ade bgtau sesuatu yang die dapat dari perjumpaan die dengan Dr. Daniel..."pada suatu hari akan datang dhuat yang menegakan islam...mereka datang dari pintu neraka..." once die bagitau nie, aq tak berape nak faham la..then die pun sharing...die cakap para dhuat tu mengaku yang die melakukan dakwah dan islam namun sebenarnya die hanya berpura-pura dan menegakan yang batil...

sape la yang mampu nak tegakan benang yang basah...
pada aq, walaupun kiteorang nampak macam nie..biar pun xramai..insya-allah ikhwah dan akhwat berada di seluruh negara...sebut jer negara ape...klu bukan bawah satu organisasi, mane mungkin akan ade ikhwah dan akhwat seluruh negara...

pagi aq yang indah hari nie da di tak indahkan dengan cerita manusia yang dengki...pastu teringat satu cerita dari my sis from over sea...ade je para dhuat yang memperlekehkan graf "ini sejarah kita" yang kiteorang sampaikan...tak tahu ke die..jika die memperlekehkan graf tu..same jugak die perlekehkan islam...astaghfirullah...ape nak jadi la dengan manusia hari nie....klu betul buat kerje islam..kenape la nak dengki mendengki...

serius aq bosan...dan klu dieorng sedar, sekiranya fakta die ingin menjatuhkan kami tu membuatkan adik2 baru mengenal dakwah tu terus hentikan kerja dakwah die...dan tak ikut mane2 orang yang buat dakwah yang lain...tau la die...die hari tuntut menuntut tu mesti ade yang akan cakap macam nie..."orang nie da mnyukarkan jalan dakwah ku sesukarnya..macam mane aq nak buat dakwah...die lah yang bersalah...die yang menyebabkan aq berhenti dari dunia dakwah nie..."




fuh...believe me...yang menakutkan aq is bende macam nie la..who knowz kan??
semoga aq tidak tergolong di dalam golongan dhuat yang datang dari pintu neraka...
last but not least..apa yang penting adalah quality bukan kuantiti...dan klu takut xde orang nak join pun, jangan la sampai nak dengki orang lain...sebab useless jer pun buat macam tu...macam tak yakin dengan pegangan sendiri..pernah dengar islam kutuk agame lain??agame lain kutuk islam banyak lar...islam hanya mencerita kan mengenai dirinya dan tak perlu kutuk agame lain..tapi semua pun sayang islam...
itu la kami....kami bawak islam n thatz it...

wahai manusia..hentikan kerja-kerja kamu hendak menghentikan dakwah kami..kerana itu adalah sangat mustahil...tanpe manusia sekali pun, dakwah ini tetap akan berjalan...itu adalah pasti...

06:49 AM

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)