peace =P

Saturday, March 21, 2009

i miss GAZA n suddenly.....



10:03 PM

emm...tadi secara ditakdir lar kan..konon nak pi solat kat surau new world jer ingatkan..tapi tibe2 mas bagi idea nak p masjid as-syakirin jer..so, p la dengan muaz (name krete kak adzni)..thankz bagi pinjam krete..hehe

tibe2..kak mas teringat yang malam ahad selalu nyer ustadz ali ade bagi pengisian..
memang sejak dari kes sem 2 yang kene attack ngan dak2 campust dulu2..kiteorng da mmg admire dengan ustaz ali...al maklum la..die la yang selalu bagi semangat kat kiteorg untuk teruskan dunia dakwah nie...ingat lagi pesan die mase tu...
"mane ade sakit klu kite buat dakwah nie..semua pun gembira jer..klu sakit, makne nyer kite belum berade dalam dunia dakwah nie lagi...macam orang main bola...yang menonton bola klu tengok pemain bola main bola sampai patah tangan, kaki..luka sane sini..tapi main jugak...penonton memang rase sakit sebab die tak masuk dunia pemain bola lagi...tapi pemain bola...seronok jer walaupun sakit..." mase tu..semua pun senyum balik....caya lah ustadz...

so ape yang nak sharing is malam nie sekali lagi ustadz baiki hati aq..di takdirkan henset hilang di saat kiteorang tengah wat majlis kat tanjung batu gethering...sedih la skit coz al maklum la..kiter bukan orang senang...henset tu pun da berjihad dengan sehabis baik(tunaikan hak emak, akhwat yang jauh, best frenz, kawan2, cosmate dan ramai lagi lar...)then die hilang tanpe sedar...sape la yang xsedih...isk isk..

puas gak ar cari...so skang masih merindui sehingga la aq bertemu dengan ustadz ali kat masjid as-syakirin...pengisian simple tapi basah...mengenai "la ila ha ilallah"..sempoi jer pun...

die ade cakap yang Allah tu maha memiliki...klu selipar kite hilang kat masjid pun..tu tande nyer Allah amik balik ape yang da dipinjamkan...n insya-allah selipar tu menunggu kat syurga...subhanallah...di saat aq kesedihan memikirkan kehilangan henset ku...lantas Allah menegurku dengan sangat halus dan cantik...terasa ingin sekali aq menitiskan air mata kat situ...






aq bersyukur kerana diberi nikmat islam n iman di bumi yang dulu aq sangka kan penuh dengan mafia, jahat dll pemikiran negatif...tapi Allah da tunjukan bahwa memang ada segolongan manusia yang akan mengajak kepada kebaikan dan mencegah kepada kemungkaran walaupun di bumi yang begitu jahat dan jahil...

aq bersyukur kerana menjadikan aq akhwat yang mengerti tujuan penciptaan ku...
semua nya Allah takdirkan dengan sangat sempurna dan cantik....alhamdulillah

so, aq harap GAZA (name phone ku) sedang menunggu ku di syurga...insya-Allah..




10:27 PM

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)