peace =P

Saturday, February 7, 2009

jaulah farley..=p


dari kiri:djah,kathy,teh,dayah,mas,n shida..(ana tangkap gambar)


bismikallah...

sape-sape yang duk area bintulu mesti rase..ape klas jaulah farley...tapi pada ana itu tetap bermakne sebab djah yang drive akak2..power ar djah...

sebenar nye, sebelum p farley tadi rase macam malas jer pun nak kluar dari bilik nie...sejuk sebab ujan tambah ade orang lelaki tgh baiki tangge..so tambah-tambah lagi malas nak kluar...
tapi sebab dieorg kate nak beli makanan untuk rehlah dengan adik2 besok..ana keraskan langkah untuk gerak...sampai jer kat tempat tunggu bas..jumpe sorang plak dgn dak hutan junior n rumate die..kate nyer nak p farley gak...so alang-alang bas jepak tu terhegeh-hegeh (xpun mmg malas nak datang macam ana gak),ajak le sekali...huhu..jadi la insan yang menaiki umar(name myvy krete kak salwa yang mmg giler dengan name umar) menjadi semuanya kepada 7 orang...antaranya, ana,teh,mas,kathy,djah,dayah n shida...

pak guard yang tengok pun mcm pedis pala (bahasa iban=sakit kpale) dengan glagat kiteorg dlm krete..mane x nye..da besau gadang siap main riba2 dalam krete...tapi pada kiteorg tu ribaan ukhuwwah yang membawa kepada jutaan kasih sayang yang melampau kepada sesame saudara...

djah pun bawak la krete dengan selamber nye..sebenarnye, djah nak test je bawak krete tu..last mmg die bawak smpai farley...smpai jer farley, kamekorang berpecah untuk mencari barang masing2...

lepas jer beli barang semua berkumpul kat satu tempat yang kiteorg x rancang pun nak kumpul kat situ..tapi mcm semua pun paham2 jer...ikatan hati la katekan...then semua pun mula menahan napas balik untuk memuatkan tin sardin dengan 7 ketui sardin saiz xxl..hehe..
tapi don worry, umar masih bertahan...djah da risau...da la die yang paling kecik dari segi umur dan jua saiz..pastu, xpe2 djah..kiteorg percaya enti bley buat...then djah pun bawak la krete pulang ke panggal jalan iaitu nak mauk upm balik....tapi alamak, banyak kali la plak enjin mati..tapi xpe...semua tu menjalin ukhuwwah fillah abadan abada...

samapai bumper...pommmmm...
langgar bumper tanpa membrek...power la...bley lawan fast n furious nie...
tapi xpe gak...kiteorg gelak jer.....seronok la...dalam keadaan jalan yang seolah2 nak masuk daerah yang takde dalam pete dunie nye..dengan keadaan berimpit-impit nye...kegembiraan tetap dirasai dengan nikmat hidup berukhuwwah kerana Allah....

sampai je dalam upm...kad warge untuk masuk kolej kene ambik...klu x dikire pendatang haram..fuhhh...istilah berbisa...

lepas turun jer..semua pun gelak sebab akhirnya berjaya mengharungi samudera kehidupan...
"jom tangkap gambar..sebab jaulah farley.." sebab tu la ana namekan nie jaulah farley...

sebab kite xkan kenal seseorang itu sehingga kita makan, tidor dan bermusafir bersama...
so..walaupun sekadar ke farley yang amik mase 5-10 minit jer..tapi ia tetap jaulah yang bermakna kerana akhwat memang best la....buat la ape pun....
ana akan rindu saat-saat kite naik avanza 11 orang, naik myvy 7 orang, naik sayvy 7 orang, naik kancil 6 orang dan banyak lagi kerete yang berjuang di jalan Allah untuk menegak kan islam di muka bumi.....caya lahhhh...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)