peace =P

Tuesday, June 7, 2011

emosi


sejak 2 menjak aq praktikal nie,
byk betul aq main emosi...

train lambat....emosi
train cepat tp sardin...emosi
minyak hitam krete probz...emosi
tank minyak petrol asik tunjuk jarum full je walaupun da 3 hari....emosi (haha)
keje banyak....emosi
xde keje...emosi
and y paling tak tahan petang td

kne perli kat tempat praktikal....serius emosi~~
siap kutuk uni aq kot...
hellloooo~~universiti ranking ke-4 kot...
aq pun bagus ape...
keje patut 8:30 am- 5:30 pm...
tp aq dtg pukul 8:15 am- 6:00pm kot...
and elaun aq xde la beribu jugak pun....
nasib la y lain mmg 1st class...tinggal sorang tu je...
so IN-THE-BOX~~huh!!
kluar la skit dr kotak pemikiran kolot tu...
ade lagi org mcm tu kat dunia nie...issshhh~~~

dgn emosi y kurang stabil tu,
balik2 bilik je....
dpt pulak cerite2 y meng"geli"kan hati~~
ok...double attack kot...
skit2 da la~~xselera aq makan..terpakse tapau...mencikkk!!!

kadang2 perkataan kite bley mnyakitkan hati org lain...

dan
"tidak beriman seseorang itu, sehingga dia mencintai saudaranya seperti dia mnyintai dirinya sndiri"- Hadith 13 (hadith arbain)

so, bro~~lu pikir la sendiri~~
cube bygkan situasi nie...

"lu dtg rumah org, pastu lu curi semua harta org tu n bunuh semua ahli keluarga org tu,
last2 le, lu mintak maaf..."

agak2 ape perasaan org tu...
mgkin la die kate maafkan n xkesah (baik tu..hehe)...tp serius, makan dalam kot...

teringat kate2 ustaz rahmat dlm sang murabbi:
klu kite da paku sesuatu dinding, n bile kite tanggal balik paku tu....mmg paku da xde...
tp kesan stay kot....
mcm tu la jugak kate2 yang xberhikmah...

sedih aq....
n xde sape nk pujuk...xpe2...pujuk diri sendiri la~~haha


ok~~cukup la kenangan itu buat aq tersenyum...cewah~~
ok...chow!!!!

p/s: keje bertimbun td aq tinggalkan...so, aq nk tido dulu...then emosi aq da ok...buat keje pun mesti senyum punye...
tp bile pikir kwn sekerje sebelah meje aq....arggghhh...2 bulan lebih lagi tu...

6 comments:

k a k L a m p said...

heee btol la kate ustazz tuh heeee... setuju sgtt

shah mohamad said...

betul ka???
setuju gak...

enassempoi said...

ko lempang laju2 je dak xbrape nk betul tu...

btw.. minyak keta kancil tu mmg jimat.. cikE penah le terfikir nak bawak keta tu balik kedah sbb terlampau jimat.. hahahaha..

tp jgn lupa check minyak itam slalu.. minyak break pun sama.. slalu kakdah bawak smpai kering minyak break

shah mohamad said...

minyak break???
aduhh...ngak tau gue...aduhhh

enassempoi said...

minyak break xtau???!!!!! sila tanya pada yang tau... its important coz kalau xde minyak break.. break xmakan...

then again.. it is VERY IMPORTANT!!!!

DO TAKE NOTE

shah mohamad said...

ye...baikkkkk

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)