peace =P

Saturday, June 4, 2011

cabaran




4th June 2011- 1:06 p.m.

arrgghhh....aq dalam dilema la...
besok my sensei nak kawin kat muar...
tp~~~byk bende kne pikir...

kenderaan, minyak, jalan (takut sesat)...
n y paling penting, isnin nk masuk ofis~~cewah....so, ape nk buat ar??
nak p ke x??nak ke x??adoiii.....

ok xpe...nti pikir lagi...

pemberitahuan: aq da start praktikal
hari pertama rs mcm nk giving up je...
serius byk giler keje...hari kedua, fail da ade atas meje...
hari ketiga, ade keje y nk kne settle hari isnin...waahh~~

serius kne telan habis2...byk bende kne hafal n buat...
nk tau aq bahagian ape?? jeng jeng jeng...haha
bahagian HR recruitment n training...
well, aq budak training, then aq kne train org...
best ke x, lu pikir la sendiri...
br la paham perasaan mereka2 y da keje...

mane dengan balik lmbatnye...
tenage kne perah habis2...pastu, mlm2 nye la nk p program kite, halaqah...
tp itu la kehidupan....
nanti~~bile Allah swt tanye tentang hidup di dunia...
at least kite xjawab "ohw..sy keje balik lewat...n xsempat nk fikir masalah umat lagi"

aq xnk hidup jd robot..
bgun pagi, keje, makan, balik keje, pastu tido...
besok...the same thing repeated...sgt robot..

biarlah aq balik bilik pukul 12 mlm pun...
penat, n kne pikir byk bende lagi...aq hepie~~

itu aq la..
aq tau je...rmai lagi daie kat luar y lebih besar cabaran mereka...
y aq belum rs..
teringat kate2 seseorang...
"klu x di uji dgn kesusahan, rs mcm xdisayangi Allah je"
well, serius betul....

ok la...hampir zohor...
yuk solat yuk~~~
semoga hari nie akan menjadi satu anugerah terindah dlm hisup kalian...
insya-Allah...amin

p/s: penat je menuggu org jhr balik upm, tp xde berite pun...so, nk balik seremban la...xnk tunggu lagi....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)