peace =P

Monday, June 13, 2011

almost

ok..disebabkan da 3 hari aq xbersama thariq my beloved one nie...
so, aq xnk gunekan software y byk (takut thariq merajuk)...
sooo....no dictionary, no microsoft, no movie maker, no...??
ok cukup...y penting google chrome still my fav features la..tu kne gune...welll~~~

klu xde y bertanye...biar aq y tanye...haha
knape "almost"??(alaa...tajuk kat atas tu...cetengok2...)

don't u know, "Almost" is the longest word in the English language with all the letters in alphabetical order. (credit to: OMG-Fact )

and, walaupun almost is word paling panjang dlm english language..tp xcukup panjang, klu nk dibandingkan dgn "keluh kesah kalah mak esah" aq nie...haha

today, i almost giving up with my job...serius tense and tired...
calling org tu, calling org nie (smpai tergeliat lidah speaking ala2 harry potter nie)...
last2 xdtg interview...mau aq reject je resume diorg tu...nasib bley sabar lagi memandangkan aq pun adalah bakal2 penghantar resume y bakal direject oleh org2 HR (human resource)...fuh~~

nasib kawan2 seperjuangan masih disisi, bersama-sama berkongsi sakit, suke n duke..mengadu cerita hati n jiwa kacau yang semakin membuas...cewah~~~jiwang la plak...serius, klu korang xde..da lame aq resign (padahal aq praktikal je..haha)

ok...buat pe citer pasal stress2 nie...kacau mood i je (ala2 fazura gitu)...

alright~~result UPM da kuar...
aq bajet, dapat la CGPA naik skit p 1st class...makan asap je la~~~whooaaahhh
ok, mcm sem2 lepas...aq tunjuk result aq...haha..jap g aq tunjuk....cewahh~~
sem nie...xde y spoil...sume ok...ok??haha
tp 1 bende la aq kne tanam...confirm2 result tu Allah swt yang bagi...
bukan sape2 tp Allah swt....yakin segalanya datang dari Allah swt....
alhamdulillah, sem nie result ok n a bit unexpected...
aq harap coursemate2 aq sume dpt y terbaik la gak...



nmpak x??haha...click utk y lebih besar....segan la tunjuk besar2..haha

Alhamdulillah...syukur kepada Allah swt atas segala y berlaku semalam dan hari ni...aq yakin besok adalah hadiah dari-MU..sesungguhnya aq mengharapkan y takdir y terbaik, y telah Engkau tetapkan sejak azali buatku...
byk dugaan dan cabaran setiap hari dalam hidup ku...dan aq yakin cinta dan kasih-MU tetap bersama...
and serius, aq rindu Rasulullah saw~~

jika bukan kerna insan y Kau temukan dlm hidupku, hampir sahaja aq lemas dan di bawa arus dunia y xputus2 menarik manusia ke lembah maksiat...

minggu nie mungkin halaqah wida' sebelum di pass ke halaqah lain...
perasaan aq bercampur baur...syg,rindu,sedih...oh my~~

ok la~~panjang plak....
ape2 pun, aq menantikan hadiah dari Allah swt setiap hari y pasti membuat bibir terukir dengan senyuman y tiada siapa pun mampu berikan padaku~~

p/s: baru refill minyak hitam...minyak brek belum lagi...ade sape2 nk sponser masuk duit dalm RHB x??haha~~my pleasure to have it...chow!!!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)