peace =P

Monday, October 25, 2010

strategi

well, setelah sekian lame kehilangan semangat yang kuat untuk berjihad, nampak semangat tu kembali di suntik semula minggu lepas....
cukup untuk aq menolak al-hawa(apa saja perbuatan selain islam) dlm tempoh sebulan nie insya-Allah...sebulan jer??hehe..bulan depan dapat suntikan baru..insya-Allah...

ternyata aq sememangnyer tidak mampu untuk melakukan tugas (amar ma'ruf nahi mungkar) nie sorang...kebersamaan dengan akhwat buat aq realize semula, ape y telah aq buat selame mengenal tarbiyyah...astaghfirullah....

rsnyer terlalu byk hati ini menurut kehendak daripada menurut fitrah...
sesungguhnya fitrah manusia mahukan Allah swt
tp kehendak pula ingin kan dunia yang sememangnyer Allah kate dlm al-quran hnya sementara, permainan dan senda gurau...

sgt obvious kot dalam post aq yang lepas2...
seolah2 aq xmampu kehilangan seorang teman yang aq gelar best frenz...
tertutup pandangan aq tentang apa tujuan sahabat dlm kehidupan dunia n akhirat...
sekiranya sahabat itu akan membawa kita ke kancah neraka, kenape kite harus main tarik tali lagi...keputusan sgt jelas(tp xbermaksud untuk meninggalkan...)
kita harus membawa sahabat itu bersama mengenal tuhan yang Esa iaitu Allah swt...
namun sekiranya kite tahu yang kite tidak kuat untuk tarik tali dgn shabat itu dan akan menyebabkan kite turut terjerumus, keputusan sudah sgt jelas...

Ya, Allah
jgn lah rindu itu mngatasi rindu kepada-Mu dan Rasul,
jgnlah cinta itu mengatasi cinta kepada-MU dan Rasul...
masih lagi aq ingin menikmati kemanisan pertemuan bersama...
masih lagi aq ingin shahid dlm nikmat berjuang kerana-MU...

p/s: sesungguhnya pemusafir itu tidak pernah keseorangan dalam perjalanan nya melainkan Allah selalu bersamanya...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)