peace =P

Friday, October 15, 2010

attack

well attack a.k.a serang or "sorang" in negeri sembilan term....
attack ape??well, bukan aq yang attack sape2 tp assigment and ujian Allah yang bertubi2 yang attack aq...

syukur alhamdulillah to my beloved, Allah swt....
without some ujian, then i will not realize something...something that are very precious in my life...which is iman,amal and jalan tarbiyah nie...
its really hard and at some point its hurt, but i kind to love the feeling of hurt....
the hurt to love u, Allah...

lepas ape yang jadi 2-3minggu before nie, or maybe 2-3 bulan before nie, orrr maybe 2-3 tahun before...buat aq tersedar dari angan2 yang aq cipta sendiri...the dreams....

my frenz said: "once kite cakap yang kite cintakan Allah, then Allah akan bg kite ujian... whether it is true that we really love Him or not"
dan aq yakin setiap cinta pasti ada ujian bg mengukuhkan cinta....(sape kate org single xpernah bercinta...hehe)
i already get my test of love....test yang sangat2 mencabar dan kadang2 rase tercabar...

kite selalu nk jage hati orang smpai terlupa nk jage hati Allah...(just analogi kite sering abaikan Allah)..and aq xnk jd hamba yang macam tu....

teringat kisah Nabi Musa as...terlalu banyak ujian yang Allah bg pada baginda sebagai ujian cinta...dan baginda sgt2 hebat untuk melepasi setiap ujian....
pertama ujian tiada anak, n bile dapat anak diperintahkan sembelih (kisah korban), lepas ujian tu dtg pulak arahan untuk meninggalkan Nabi Ismail dan Hajar...dan banyak lagi ujian cinta dr Allah untuk baginda...
cemburu bile memikirkan, bagaimana baginda melepasi ujian cinta yang sebegitu hebat dan dahsyat jika dibandingkan dengan ujian cinta aq....subhanallah....

back to the title...attack...
assignment attack yang berlambak2 buatkan aq lupe skit rase berat hati...
and i hope i will forget something that i'm not suppose to remember soon...insya-Allah....

p/s: semoga hati ini terpelihara buat yang selayaknya...insya-Allah...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)