peace =P

Saturday, September 18, 2010

prepare


prepare a.k.a bersedia

hari nie, hati aq still xtenang...
banyak bende yang aq pikir...
and paling xsuke adalah, aq terlalu byk pikir pasal mase depan....

pernah seseorang kate padaku secara indirect..(die nk nasihat adik die,tp scr automatik, aq yang tumpang krete tu pun dapat la gak ceramah free..hehe)

die cakap:"kenape la org perempuan risau sgt dgn jodoh diorang..ape yang penting, prepare kan diri...jd orang islam yang baik...jodoh Allah yang tentukan..xpayah la risau2...ade jodoh, ade la..."

ops!!sgt tajam n menusuk...
tp bile pikir2 balik kate2 die...sgt2 betul....

i always said to others...mencari cinta manusia is not the way u found a person u wanted for, tp preparekan lah diri untuk menjadi musleem dan itu lah sebaiknya...
jodoh..yes, absolutely true..Allah yang akan bagi...
bile??
bile kite da bersedia...

ade satu quote yang aq suke hari nie...

"Carilah sebutir permata dalam timbunan kaca
walau jarimu terluka..."

p/s:i almost kill myself bile bawak krete td lampu xbukak...haha...

1 comment:

Uruchimaru @ kf said...

umph..betul kata rakan anda itu..

*tempias rase jga*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)