peace =P

Thursday, September 9, 2010

Eid

Happy Eid Mubarak to all bloggerz...watchaaaa

well, semua pun da tau...
tahun 1431 nie, 1 syawal jatuh hari jumaat...
mane tau??
sebab pakcik yang selalu umum tu cakap macam tu??
tp betul ker???ehem2...=P

sudah menjadi satu kewajipan, bile nk tau raye bile...
kne tunggu pakcik kat tv tu bgtau...
tp hakikatnyer..bukan mcm tu nk tau tarikh raye...

kewajipan pakcik mmg betul la...iaitu, bgtau yang bile nk raye...
tp satu part xde...

ape die???
tentang anak bulan...
kita wajib tau, yang mereka2 tu nmpk atau tidak anak bulan...
WAJIB bgtau...then br la bley umum bile raye...
example:"anak bulan kelihatan/tak kelihatan"
this word should be said...

tp kat Malaysia, kiter percaye jer ckp pakcik tv tu...
xper la...sebab bulan islam xde 31 ramadhan, so kne jugak raye jumaat tu...hehe
dan yang pasti raye xkan jatuh pose ke-28..(mcm dlm berite tv3, tentang ade kumpulan yang solat raye mase puase ke-28...) pelik??tp benar...

ape2 pun
salam lebaran buat semua...
ampun dan maaf dipinta...jari 10 disusun...
andai selama menulis tersinggung mane2 part baik hati mahupun akal...
sesungguhnya manusia itu tidak pernah lari dr kesilapan...
semoga syawal kali ini memberi mkna dalam hidup kite...

p/s: my bestfrenz dr johor kate nk dtg raye kat umah thun nie...excited, nervous,seram???adoyaiii...and semua pun dijemput...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)