peace =P

Tuesday, July 12, 2011

open

today, i just came back from office...suddenly i saw one video about bersih 2.0..
let go to this video: BERSIH 2.0

something playing around in my mind...
"Malaysia kah ini?? mentality kelas terendah..."
mane perginya hati perut as manusia??
mane pergi nya agama islam yang sepatutnya jadi pegangan...
persaudaraan sesama manusia....hak asasi manusia...
mane hilangnye bende2 tu...
serius....
well, hello....3 jam je kot...tp perangai polis2 dlm video tu sgt2 mengecewakan aq...
hancur habis respect aq kat pihak polis...
serius, drama Gerak Khas pun xkan dpt ubah lagi kebencian rakyat pada polis...
klu ye pun marah...tolong la...itu manusia kot..bukan haiwan...
kite tentu2 xnak ikut yahudi...for sure~~

ape2 pun kemarahan rakyat semakin membuak2...
mungkin ade y terbuka mata...n pada y belum, jelaskan video2 yang telah diambil mase perhimpunan bersih...
australia, and beberape ngare lain pun, sokong bersih..aman je...
tu negara bukan islam, k..tapi kite kat Malaysia???ape da jadi??

ape2 pun, kemenangan islam itu pasti...terbaek!!!!
____________________________________________________

ok, semalam berlansung la "wacana tarbawi Naib Mursyid am Ikhwan Muslimin"
mengingatkan kembali tugas n tanggungjawab setiap ikhwah akhawat baik y dtg mahupun xdatang....

alhamdulillah, Allah masih memberi kudrat pada aq n akhawat lain utk hadir ke majlis tu...
yup, sesat la jugak...
bley tak bg cadangan...jgn wat shah alam...confius jalan...tanda jalan xcukup..hehe

ok, letz see some picture: credit to Abdullah Mujahid



nmpak aq x??haha...
brothers in the house!!!


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)