peace =P

Saturday, July 9, 2011

haram

Mentality manusia semakin pelik and aq rase akan terus memelik kan diri diorang...
~~cewah...

erm, look what i found pagi2 nie??


perhimpunan HARAM bersih 2.0????

ooo....konsert ala2 dangdut mase smbutan raye hari tu xharam la...pastu malam kebudayaan, hiburan yang melata tu xharam la...
what a word...nie arahan dari uni aq...
lawak la diorng nie...

terus terang...mmg diorng agak2 nk kawal semua student la konon...
mase sem berjalan, kes2 y dirahsia kan tu, xpulak nk kawal...

ape2 pun, rakyat baik remaja ke dewase ke...
semua da jelas dgn propaganda org2 koler putih nie...
da la menipu, siap nk sorok lagi...
kes altantuya sorok, kes anwar difitnah menjadi...smpai da mcm citer kartun da aq dgr...

pada aq, hanya pengecut je y cepat melatah....
BERSIH 2.0 bukan la nk menetang diorang pun...tibe2 melatah xbrenti2....
siap buat iklan y x educated lagi...serius klaka iklan tu....
tp biase la...org y makan cili..mesti rs pedas...padan muke!!

Tuntutan BERSIH terdiri daripada 8 perkara, iaitu:
1. Bersihkan Senarai Undi
2. Mereformasi Undi Pos
3. Guna Dakwat Kekal
4. Masa Kempen Minima 21 Hari
5. Akses Media Yang Bebas Dan Adil
6. Kukuhkan Institusi Awam\
7. Hentikan Rasuah
8. Hentikan Politik Kotor.


so, tetibe y nk terase tu knape??nmpak sgt kecut sebab takut...
bak kate org n9..."takot pocah lubang la tu"..

ape2 pun, jgn gentar wahai rakyat MALAYSIA...mereka merancang dan Allah pun merancang..dan siapakah y lebih baik perancangan nya...

p/s: dpt arahan untuk ke BERSIH...peguam pun da siap tempah...xtau dapat p ke x je nie...insya-Allah dipermudahkan urusan antum semua...TAKBIR!!




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)