peace =P

Monday, August 23, 2010

commandent

betul eja commandent a.k.a komanden???
suke la mcm mane nak eja pun...xkesah kot...
1st time jadi kem komanden...nervousnyer...

well, after 2 day going to camping and ragging those adik2...
rs nyer badan mcm xsihat sgt...
suare pun da xde...uhukkk

keluar masuk selut and redah stream yang sgt...
plus mukhayyam di bulan puase plak...
mmg sgt2 best n mencabar....

teringat masa Rasulullah and sahabat perang badr...
mase puase la pun....perang hebat selama 2 jam...subhanallah...
da la tu lawan tentera kafir quraish 1000 org plak tu...
klu ikut logik 313 vs. 1000...
mcm xbley menang jer kan??
tp itulah hebatnyer islam....Allah bersama orang2 islam..hehe
jumlah dan keadaan bukan penghalang untuk berjuang kerna Allah...

my sahabah said: "puasa la yang buat org islam bertambah kuat..plus itulah soalan ke-4 sultan muhammad al-fateh kepada tenteranya masa nak pilih untuk pergi berperang"...

sape cakap puase kite xbley wat camping sebab x makan??
tu semua dusta sgt....bukti??sy da buat...

menjadi kem komanden mmg sgt2 mencabar...
nk tunjuk qudwah yang baik lagi la payah...
alhamdulillah, adik2 semua ok.....
semoga kami n adik terus tsabat dijalan Allah and akan menjadi tentera2 Allah..
sesungguhnya;

Allahu ghayatuna(Allah tujuan kami)
Ar rasul qudwatuna(Rasulullah teladan kami)
Al-quran dusturuna(Al-quran pedoman hidup kami)
Al-jihadus sabiluna(jihad jalan juang kami)
Shahid asma' amanina(shahid dijalan Allah, cita2 kami tertinggi)

p/s: minggu nie 2 test...semoga Allah permudahkan insya-Allah=)

1 comment:

hidayah said...

bayangkan ana tengah berdiri tegak n tabik hormat.sekarang. dan anti menjerit dengan penuh ketegasan.

Takbir!!!

Ana menyahut..

Allahuakbar...

p/s antila kem komanden di hati ana.chewah =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)