peace =P

Sunday, May 30, 2010

ghurbah


"menuju ke laut dalam yang penuh misteri membuat aku tekad melawan arus...namun kadang2 kebimbangan membuatkan aku berhati-hati agar aku tidak lemas di perjalanan...perancangan harus betul, matlamat harus tercapai...."-sesungguhnya kebatilan yang tersusun dapat mengalahkan kebenaran yang tidak tersusun..-ali r.a


ghurbah...(beautiful word i get from my daurah this time)

did u know whats mean of ghurbah??
its mean different, strange or something new...

hadith Rasulullah s.a.w
" islam came as something strange and it will return as something strange. paradise for strangers"
-riwayat muslim...

when rasulullah say something like "paradise for strangers!!", dont u want to be a part of strangers??well, i do...
but still, u not doing something strange to become stranger such as, put a red ball on nose, or say something like "bablababalaba" stuff...

what u need is to say something that rasulullah s.a.w (pbuh) teach us..the quran say of course...and yes, maybe some of people say, rasulullah doesnt say any weird things..but let see like this...when rasullah s.a.w say to "hijab" for muslimah..how muslimah react with that in malaysia??yes, u know the answer..hehe

well, some person will say.."its up to me laaa..", "xsmpai seru", and etc...
all that because they think islam is not a part of life a.k.a strange...maybe u can think another example such as, why no hudud, why couple is haram, why jom heboh is still happen in malaysia..something like that..something that Al-quran doesnt say to do it...

when people think u strange because of doin islam as the quran and sunnah say..then "paradise for strangers" get it??


p/s: israel n org2 kafir selalu cakap..."niat menghalalkan care"..sebab tu bley bunuh n kudakan semua orang termasuk kanank2 untuk dapatkan tanah yang dieorg pikir diorng punyer...tapi islam kate "niat x menghalalkan care"...sebab klu pun niat tu baik, tp care kne ikut al-quran n sunnah...al-quran n sunnah xbley ikut care kite tp kite kne ikut care al-quran n sunnah...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)