peace =P

Saturday, February 11, 2012

11feb2012

Selamat Ulang Tahun Sayang~~~~

well, well, well...
officially today!!!!
24 years old already...

last year, sambut birthday ke-23 di putrajaya...
dengan sahabat2 ex-dip...sape y boleh lupe...
masih segar dalam ingatan memori mase tu...
happy, gembira...yeahhh~~

tapi...
bile masuk 24 tahun nie...
tetibe rase tua...rase umur da menghampiri suku abad...
satu bende y bermain dlm kepala otak nie...
adakah aq da jadi hamba yang Allah nak??
atau sekadar manusia biasa??

aq mulakan hari ulangtahun aq dengan qiam...
tp adakah itu mampu mgubah hakikat diri yang da jauh dr cinta Ilahi??
adakah masih ada ruang utk aq ulang semula hari sebelum nie??
ia berkisar di situ....
namun yakin lah...
masih ade ruang untuk bertaubat untuk setiap hambaNya...
1. selagi nafas masih terhela
2. selagi sangkakala yang pertama belum berbunyi

aq yakin Allah masih sayang kan ku...
dan nafas hari nie, adalah hadiah dari Allah untuk ku...
memberi ku satu lagi hari sebagai peluang menjadi hambaNya...
nikmat islam n iman...
satu kemanisan y aq xmampu lupa...
nikmat usrah, dakwah n tarbiyyah...y buatkan aq masih sedar siapa aq...
kesilapan demi kesilapan dilakukan...
namun perasaan mnyesal, insaf, sedih, takut...
buat aq rasa, itu lah hadiah Allah buat ku...
syukur Alhamdulillah...
satu ucapan y xkan pernah cukup utk menggambarkan hadiah2
yang Allah da beri dlm hidupku...
akhawat2 y menyayangi...
xkurang jugak y memberi cabaran dan menduga keimanan n ukhuwwah...
semua tu hadiah...terima kasih Allah...

ok...
tinggalkan rs itu sebentar..
what happen to me today...on my birthday
let see~~~

1. tepat 00:00, nyanyian lagu birthday versi sengau oleh my roomate n budak2 aqua (lili, ecah n diana)...wow!! expect the unexpected, rite...haha
1st time in my 24 olds life...korang ade??haha
kek angry bird merah (aq beli sendiri..haha)...happy!!!
2. calling and birthday song from my trusted person...yeah, on 00:01..appriciate that...
tahun lepas, die ahli y smbut my birthday di putrajaya..cewah~~
somehow, thankz sebab smbut my birthday awal...best n memoriable...
3. first fb wisher, my coursemate...thankz bro~~
4. someone brother ask me.."fatimah, kawin bile??"...well, i'm shock~~seriously
5. erm~~nothing more happen...haha

mungkin sebab da tua kot...hadiah??
my sis kate di sanggup beli ape je y aq nak...tp, aq xsuke mintak...
nmpak desperate kan??haha

ooo...my best friend??
not the earliest wisher...not even remember i guess...
well, may be i'm now less important...bcoz he has someone better..hihi
never mind...

ok...thatz it!!
oooohhw...my result for semester 5...
got dean again...but spoiled by one subject...B+...
rs mcm mmg lecture tu xsuke aq...nk buat mcm mane...hurm~~~


haha...xnmpak yek...xpe la...
thankz buat semua lecture...seems like, 1st class degree harus dilupakan...
xkan dapat punye....
xpe, itu la rezeki...and ade hikmah atas segalanya...

ok, chow!!
yoshhh~~~

p/s: memang xde y nak bagi hadiah yek??sedihnye...haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)