peace =P

Monday, January 26, 2009

daurah??best la adik2 jr.08

assalamualaikum...

INI PERANAN KITA

baru je 3 jam lepas daurah habis...seronok nye dapat berkumpul sesama akhwat..rase mcm nak buat selalu..tapi tu la..ade je keje sihir (dunia) yang mengganggu...besok da kene balik miri sebab rabu kene kerje...tapi tu la..kalau kite asik nak fikir yang kite nie bekerja untuk dunia..sememang nya dunia tu x pernah nye nak cukup dan suruh kite berhenti kejar die....tapi akhirnya dapat penat yang sia-sia..

itu lah keseronokan kerje untuk islam..buat la banyak mane pun kerje..mesti tak sia-sia sebab syurga da di janjikan...
macam ade dalam satu hadith tu...

"semua umatku akan masuk syurga kecuali yang enggan..mereka bertanye:siapa yang enggan ya, Rasulullah?? Rasulullah pun menjawab: siapa yang taat akan masuk syurga dan siapa yang mendurhaka, itu lah orang yang enggan"

hehe...baru je pun hafal hadith nie..best ar ustaz Ali..kiteorg hafaz hadith nie dalam mase 5 minit je..siap dengan arab lagi...caya lahhh ustaz...

ehm...tapi kite baru je jadi calon ahli syurga...so, kalau nak jadi ahli syurga..agak2 nye kene istiqamah la kan setiap mase...betul2...

tapi adik2 jr08 memang best la..baru je kenalkan pasal Daurah IPK( ini peranan kita)..sume pun da dapat tangkap ape peranan kite die muka bumi nie...
best ar...

hahhh..lepas nie ade war gamez...tak sabar rasenye nak join korang..tapi apakan daya, akak keje la plak...tapi insya-allah akak doakan korang dapat sesuatu dari war gamez tu nanti....PASTI BERBALOIII......

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)