peace =P

Wednesday, November 9, 2011

fuh~~

fuh~~sambil meletakan tapak tgn kanan ke dahi dan dr dahi perlahan2 bawak ke kanan dahi dan alihkan tgn...

banyak peluh???
1. klu banyak, maknenye anda da berusaha keras hari nie...tahniah!!!
2. klu xde peluh...meaning that anda masih ber relax2 wlupun ironinya kerja belambak...say what??(amik quote aiman azlan)hehe

banyak bende happen dlm hidup aq...
baik y aq tau, die tau, DIA tau mahupun ada y aq sendiri tak tau...
ape2 pun...aq buat kesilapan n keep repeat it...
why?? i even dont have the answer...
yup!! ade satu hadith berbunyi "org y beriman tidak akan jatuh 2 kali ke dalam luang yang sama"...
dan mase teringat hadith nie, aq rs jauhnye term beriman dlm hidup aq...

mmg aq masih punya Allah swt yang menyayangi dan Rasulullah saw y merindui...
namun klu aq keep repeat the same mistake over n over again...
aq mungkin akan kehilangan Allah n Rasul dlm hidup aq...
semoga kite dipermudahkan urusan dunia mahupun akhirat...insya-Allah...

kite sering buat kesalahan...namun hati dambakan syurga...
kite sering melanggar larangan Allah namun hati mahukan cintaNYA...
2-3 minggu aq fikir...layak kah aq??

ade satu bende y kite perlu kawal sgt2 dlm diri...
tau x??
itu la NAFS...nafs y baik bawak kite ke syurga dan sebaliknya....
satu bende y aq harus perbetulkan...
sebelum semuanya terlambat....

mungkin sudah tiba masanya aq bukan lagi ber status "single"...
semoga Allah permudahkan segalanya...ameen~~~

semoga hari2 pengorbanan y baru je lepas memberi 1001 kebaikan pada mereka y mencari hidayah Allah...dan untuk aq...
aq perlukan hari y baru untuk berubah...



takbir di rumah sempena raya haji....credit to my brother dzul...

p/s: aq rase berdosa y amat sgt...semoga aq tidak menjadi punca hidayah tidak smpai ke adik2...aq takut~~~ :'(

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)