peace =P

Friday, July 23, 2010

fail

fail a.k.a gagal...

ade sesetengah orng bace fail tu fail isi dokumen...but in my case, i fail my driving test...

sedih??
xde la sedih tp still terngiang2 kat telinga jpj kate "kandas!!"...
kesilapan kecil, terkene line mase nk kuar dr 3 penjuru...
alhamdulillah jalan raye pass jer...
so, kne ulang dlm jer la...xper2...

tp satu bende i learn that day...
kesilapan kecil n sedikit sebenarnyer boleh merosakan the whole things...
betul la orang tua2 kate...
"kerana nila setitik, rosak susu sebelanga"...

mcm tu la jugak dunia dakwah...
sekiranya kite membawa imej islam yang suci n murni, mesti orang akan judge kite as itu jugak...
walaupun sebenarnyer, semua manusia absolutely not perfect...
tp still, org akan judge kite baik sgt2...
so, bile kite buat silap sikit, the whole story would be bad...
well, i once be that type of person...judging people around me...
until i realize, everybody makes mistake...
its about they want to repeat that mistake again or not....
if they did again, then they not make a mistake but they really want to do that things...

sebab tu, kite kne sentiasa jaga diri...
i pray, i will always remember this...
but sometimes, i do makes mistake and i hope i wont repeated it again...

p/s: retest 13-august...hope i'll get my lesen sooner...huhu

2 comments:

Uruchimaru @ kf said...

pasni pasti awk akan berjaye manusia akan mule cepat bljr bile sudah melakukan kesilapan..

shah mohamad said...

hait...
arigato neh...=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)